Fotogalerij: Militaire Oefeningen

In de fotogalerij militaire oefeningen vind u een groot aantal foto's van oefeningen die de Landmachtspotters de afgelopen jaren hebben kunnen fotograferen. Ook deze pagina's zijn nog in bewerking en worden steeds verder uitgebreid met meer oefeningen en foto's. Voor een klein verslag van de oefening kunt u klikken op de link in de tekst naast de foto.

Steadfest Defender 2024

Steadfest Defender is begonnen, de grootste oefening sinds het einde van de Koude Oorlog. In totaal 90.000 soldaten uit alle Navo landen en Zweden doen mee. In deze fotogalerij trappen we af met een aantal foto's van voertuigen uit Groot-Brittannië. De Landmachtspotters gingen een dagje buurten in de haven van Emden.

Saber Junction:

Saber Junction, een multinationale oefening met meer dan 4.000 soldaten vond plaats van 06-09-203 t/m 16-09-2023.  

Iron Storm: 

In augustus werd door het britse leger de grote oefening Iron storm gehouden. Vanaf het station in sennelager vertrokken voor deze oefening een aantal treinen. De landmachtpotters gingen een dagje buurten om het beladen van de trein(en) op de gevoelige plaat vast te leggen.

 

Urban Phoenix:

In juni 2023 waren de Landmachtspotters een 2 tal dagen op bezoek in de Marneweaard om de oefening Urban Phoenix op de gevoelige plaat vast te leggen. Tijdens de oefening werden door de Leopard 2a6 gevechtstanks van 414 tankbataljon en 45 pantserinfanteriebataljon flink geoefend. Voor foto's van deze prachtige en unieke oefening?

Combined Resolve XVIII:

11-05-2023 waren de Landmachtspotters een dagje op bezoek bij het Jmrc (Joint Multinational Readiness Cente) in Hohenfels voor de multinmationale oefening Combined Resolve XVIII

Opfor in actie:

Van 17-04-2023 t/m 19-04-2023 werd op Havelte een oefening gehouden met Apache gevechtshelikopters en Fennek verkenningsvoertuigen. Tijdens de oefening werd een oefen vijand (Opfor) gesimuleerd. Het mooiste? De Opfor werd gespeeld door een Leopard 2A4 en Leopard 1A1....... Voor foto's van deze prachtige en unieke oefening?

De genie in actie:

Van 27-03-2023 t/m 05-04-2023 werd op Havelte de Vanessa bult(en) weer (bijna) in originele staat teruggebracht door de genie. Ondertussen werd op het oefenterrein in de Marnewaard een tijdelijke brug gebouwd. De Landmachtspotters gingen natuurlijk even een paar dagen buurten in de achtertuin. Voor foto's van deze prachtige en unieke oefening? 

Dragoon Ready:

Begin 2023 vond de grote oefening Dragoon Ready 2023 plaats, de Landmachtspotters reden voor een 3 daagse trip richting het 700km verderop gelegen Hohenfels om de verplaatsing van meer dan 600(!) voertuigen vast te leggen op foto en film.  Na een rustig begin op de donderdag ging het de vrijdag en zaterdag heerlijk los met de verplaatsing. 

Falcon Autumn:

In november 2022 werd de grote oefening Falcon autumn gehouden. Tijdens de oefening werd in Noord Nederland een paar grote Air Assault acties uitgevoerd. Zoals bij Ossesluis en Drachten. In het fotoalbum vind u een verscheidenheid aan foto's gemaakt tijdens de oefening.

Atlantic Resolve 2022 (Vlissingen):

In maart 2022 werd in de haven van Vlissingen 2 schepen gelost met amerikaans materiaal. MV Cape Washington (T-AKR-9961) was een van de 2 schepen die gelost werden.