In de categorie tanks komt u verschillende typen tanks tegen die we als Landmachtspotters door de jaren heen hebben kunnen fotograferen. In het menu hieronder kunt u op de betreffende foto of type naam klikken om de fotoalbums te bekijken. Voor informatie en herkenningskenmerken van een bepaalde tank kunt u hier klikken. De Tanks worden onderverdeeld in bepaalde categorieën, GEVECHTSTANKS, GENIETANKS, BRUGLEGGENDETANKS, BERGINGSTANKS

GEVECHTSTANKS

De Leopard 2a4 gevechtstank, voor mij persoonlijk nog steeds een van de mooiste gevechtstanks ter wereld. In dit fotoalbum vind u een aantal foto's van de Leopard 2a4 in gebruik bij de Koninklijke Landmacht (Nederland) en Duitsland (Bundeswehr). Het fotoalbum vind u hier.

In dit fotoalbum vind u foto's van de Leopard 2a4 in gebruik bij Noorwegen in het noors Forsvaret. Al de foto's zijn gemaakt tijdens een oefening met Leopard 2a4 en Cv9030NO in de Marnewaard. Het fotoalbum vind u hier.

Komt binnenkort online.......

GENIETANKS

De Leopard 1 genietank is jaren in gebruik geweest bij de pantsergeniebataljons van de Koninklijke Landmacht. In de afgelopen jaren is de Leopard 1 genietank vervangen door de Kodiak genie-doorbraaktank. 

Het voertuig is uitgerust met een groot dozerblad voor op het voertuig en een kraan achterop het voertuig. Aan de kraan kunnen meerdere gereedschappen worden bevestigd, waaronder bv een grondboor. Het fotoalbum vind u hier. Voor meer info over de Leopard 1 genietank kunt u kijken op de volgende pagina.

In België word de Leopard 1 genietank nog volop gebruikt, hoewel deze prachtige voertuigen ook op de nominatie staan om vervangen te worden. In dit fotoalbum komen een paar foto's voorbij van dit prachtige voertuig. Alle foto's zijn genomen op verschillende opendeurdagen van de Landcomponent. Het fotoalbum vind u hier.

In deze fotogalerij vind u foto's van de Leopard 1 Dachs, of te wel de pionierpanzer Dachs. De pionierpanzer Dachs is in duitsland in gebruik bij de Bundeswehr, bij de pionierkompanie en de verschillende  panzer Pionierbataillons. Het fotoalbum vind u hier.

In dit fotoalbum komt u foto's tegen van de Kodiak genietank in de standaard uitvoering. Naast dit fotoalbum zijn er meerdere pagina's van de Kodiak met een paar verschillende gereedschappen. Het fotoalbum vind u hier.

Naast de Kodiak in standaard uitvoering hebben we ook nog het geniedoorbraaksysteem Kodiak uitgerust met Facines. Het fotoalbum vind u hier.

Als laatste uitvoering van de Kodiak hebben de landmachtspotters nog de Leopard 2 Kodiak uitgeust met een Pearson Mijnenploeg gemonteerd. Het fotoalbum vind u hier.

In 2008 was er tijdens de Landmachtdagen van de Koninklijke Landmacht op de Generaal Majoor De Ruyter van Steveninck Kazerne in Oirschot een Aev3 Kodiak aanwezig. Ook deze hebben we natuurlijk uitgebreid gefotografeerd. Het fotoalbum vind u hier.

BRUGLEGGENDE TANKS

Op deze fotopagina komt u de Leopard 2 Psb 2 (PanzerSchnellBrücke 2) gezien op de opendagen in 2008 in Oirschot. Het fotoalbum vind u hier.