Fotogalerij: Leopard 2-geniedoorbraaksysteem

De Leopard 2 geniedoorbraaksysteem Kodiak is de opvolger van de Leopard 1 genietank. Na een moeizame start is het voertuig steeds beter inzetbaar. De Kodiak is met recht een zwitsers zakmes te noemen en kan met verschillende gereedschappen hindernissen opwerpen en doorbreken/opruimen.

In dit fotoalbum komt u foto's tegen van de Kodiak genietank in de standaard uitvoering. Naast dit fotoalbum zijn er meerdere pagina's van de Kodiak met een paar verschillende gereedschappen. Voor het geniedoorbraaksysteem Leopard 2 Kodiak kunt u hier klikken.

Naast de Kodiak in standaard uitvoering hebben we ook nog het geniedoorbraaksysteem Kodiak uitgerust met Facines. Voor de Kodiak met Facines kunt u hier klikken.

Als laatste uitvoering van de Kodiak hebben de landmachtspotters nog de Leopard 2 Kodiak uitgeust met een Pearson Mijnenploeg gemonteerd. Voor deze foto's kunt u hier klikken

In 2008 was er tijdens de Landmachtdagen van de Koninklijke Landmacht op de Generaal Majoor De Ruyter van Steveninck Kazerne in Oirschot een Aev3 Kodiak aanwezig. Ook deze hebben we natuurlijk uitgebreid gefotografeerd. Voor foto's van de Aev 3 Kodiak kunt u hier klikken.