Militaire oefeningen door de jaren heen

 

Op deze pagina vind u een groot aantal sub pagina's met een klein verslag over de militaire oefeningen die we de afgelopen jaren hebben kunnen fotograferen, zowel in Nederland als Duitsland. Nationale en internationale oefeningen.

Steadfest Defender is begonnen, de grootste oefening van de Navo sinds het einde van de Koude Oorlog. Op de website is alvast een klein fotoalbum te vinden. Een artikel volgt snel..

Saber Junction was een multi nationale oefening lopend van 06-09-2023 t/m 16-09-2023 in het militairoefenterrein Hohenfels. Hier onder kunt u een verslag en fotoalbum vinden van de media dag 14-09-2023.

Combined Resolve XVIII. Op de volgende pagina vind u een verslag en wat informatie over de grote militaire oefening Combined Resolve XVIII in Hohenfels 11-05-2023. 

 

Dragoon Ready was een oefening met de Stryker pantserwielvoertuigen van het 2nd Cavalry (Stryker) regiment uit Grafenwohr. De Landmachtspotters gingen in januari voor 3 dagen kijken bij de tacktische verplaatsing van Grafenwohr naar Hohenfels. Voor een verslag over deze oefening kunt u klikken op de link hier onder met de tekstballon. Om het fotoalbum te bekijken klikt u op de balk met het camera icoontje.

Falcon Autumn werd in 2022 gehouden verspreid over heel Nederland. Ditmaal had het noorden het meest geluk. Tenminste, voor de Landmachtspotters. Terwijl bij Ossesluis een grote aanval werd uitgevoerd en op vliegveld Drachten een tijdelijke basis werd opgezet. Werd als toetje nog een leuke actie uitgevoerd boven het militair oefenterrein in Havelte. 

Sinds een aantal jaren vind de (verplaatsings)oefening Atlantic Resolve elke 9 maanden plaats in Europa. Vanuit de Verenigde Staten worden er dan brigades gewisseld. In 2022 was het de beurt aan de haven van Vlissingen en de Landmachtspotters gingen een dagje kijken.

In 2020 zou de grootste militaire oefening sinds jaren plaats vinden, Defender Europe. Waar elke Landmachtspotter reikhalzend naar uitkeek stond op het punt van beginnen. Na een goede start in februari 2020 met een bezoek aan de Bremerhaven in Duitsland werd een begin gemaakt met vele (hoopten we) spotterstripjes.