Falcon Autumn 2022

Falcon Autumn 2022 was een van de grotere oefeningen die we in 2022 hadden bezocht als Landmachtspotters. Op 04-11-2022 en 05-11-2022 werd er bij Ossesluis een grote luchtmobiele actie met meerdere helikopter uitgevoerd. Het doel was de brug bij Ossesluis te veroveren op de vijand.

Nadat de eerste Luchtmobiele infanteristen werden gedropt door 4 amerikaanse Chinook en een aantal Blackhawk transporthelikopters onder dekking van Longbow Apache gevechtshelikopters en Ah64D gevechtshelikopter. Werd de aanval op de brug ingezet. 

Na een kort maar hevig gevecht werd de vijand verslagen en de brug veilig gesteld.

Op de foto draait een nederlandse Ah-64D Apache over een boerderij. 

Op de foto hierboven: een Ch-47F Chinook en een Uh-60 blackhawk zetten de landing in in de weilanden bij Ossesluis. 

Op 05-11-2022 werden de infanteristen weer opgepikt door een groot aantal transporthelikopters. Dit gebeurde in 3 verschillende waves. In totaal een achttal Chinook transportheli's en een paar andere helikopters, waaronder Cougar en Nh90 helikopters, gingen de infanteristen weer aan bord om terug te vliegen naar hun thuisbasis op De Peel, ook de voertuigen werden opgepikt door de transporthelikopters. Het blijft een indrukwekkend gezicht om een Mb met mortier onder een helikopter te zien hangen.