Saber Junction '23

Van 06-09-2023 t/m 16-09-2023 vond de grote multinationale oefening Saber Junction weer plaats in het militair oefenterrein Hohenfels. Ditmaal deden er naast eenheden van het 2nd Cavalry Regiment (2nd Dragoons) ook soldaten uit o.a Armenië en Frankrijk deel.

Met Saber Junction worden de Navo partners getraind om in verschillende omstandigheden samen te werken. Natuurlijk waren de Stryker pantserwielvoertuigen in grote getale aanwezig tijdens de oefening.

Tijdens ons bezoek konden we verschillende typen fotograferen. Naast de Strykers waren ook een Vbci en artillerie aanwezig. 

 

Tijdens de 2 weken durende oefening kwamen verschillende aspecten aan bod. Met een eind actie tegen de Opfor van de Jmrc (Joint Multinational Readiness Center). Op deze manier word de realiteit zeer dicht benaderd tijdens deze oefeningen.

Tijdens Saber Junction 2023 waren 4.000 soldaten aanwezig, grotendeels van de Us Army.

 

1-4 Infantry Regiment is de Opfor (Opposing Forces) in dienst bij de Jmrc. Deze eenheid verzorgt met een groot aantal speciaal getrainde militairen de oefenvijand bij grote oefeningen, zoals hier bij Saber Junction. Maar ook bij bv Combined Resolve treden deze soldaten op als oefenvijand.Naast de goed getrainde militairen gebruikt 1-4 Infantry Regiment ook een grote verscheidenheid aan voertuigen. Onder deze link vind u een mooi aantal foto's van de voertuigen in gebruik bij de Opposing Forces.