STEADFAST DEFENDER 2024

Steadfest Defender 2024 is de grootste oefening van de Navo sinds het einde van de Koude Oorlog. In totaal 90.000 soldaten van alle Navo landen en Zweden doen mee. Afgelopen maandag (19-02-2024) vertrokken 2 marineschepen vanuit Den Helder richting Noorwegen. Ook het Korps Mariniers doet mee aan de oefening in Noorwegen.

Vanuit Nederland doen een totaal van 4.500 militairen mee aan Steadfest Defender of afgeleide oefeningen zoals Allied Spirit in Hohenfels en Grafenwohr. 

Voor de Landmachtspotters was de eerste trip voor Steadfest Defender naar Emden om het verplaatsen van (een klein gedeelte) britse voertuigen vast te leggen zie:

Fotoalbum Steadfest Defender 

 

Steadfest Defender draait van Februari t/m Mei 2024. Deze pagina word verder uitgebreid zodra er meer informatie beschikbaar is.

 

De afgelopen weken hebben de Landmachtspotters meerdere oefeningen bezocht die onderdeel zijn van de oefening Steadfest Defender. Om het allemaal een beetje duidelijk te houden worden de fotoalbums van deze oefeningen onder het fotoalbum Steadfest Defender gehangen.

 

Grand Quadriga

Wettiner Schwert

Brilliant Jump

Quadriga 2024

Allied Spirit