Voertuigen algemeen

Via deze pagina kunt u informatie vinden over verschillende voertuigen. Naast de M270 Mlrs, Leopard genietank en Leopard 2 gevechtstank. Worden vele andere type(n) voertuigen behandeld. Let op deze pagina is nog in bewerking.

De Leopard 2 gevechtstank is wel een van de bekendste gevechtstanks in de wereld. In de linkjes hier onder....

De Fennek is een klein vier wiel aangedreven pantservoertuig. Al sinds 1992 werd vastgesteld door defensie dat de verouderde Ypr voertuigen vervangen moest worden door een nieuw voertuig.

De M270 Multiple Launch Rocket System (Mlrs) ik denk toch wel een van de meest bekende artilleriesystemen in de wereld word in een artikel op deze website beschreven, zie hiervoor de link onder deze tekst. Ook de Mars (Mittleres Artillerie Raketen System) is te vinden.

De Leopard 1 genietank, een van de vele varianten van de Leopard 1 familie komt natuurlijk ook voor op deze website. Duitsland en België maken (nog) gebruik van dit toch al oudere voertuig. 

Wie kent hem nog, de goede oude Ypr-765. Helaas op de Bdr variant na ook alweer een paar jaar geleden buiten dienst gesteld bij de Kl. Via de volgende link kunt u informatie vinden over het in mijn ogen nog steeds prachtige voertuig. Zelfs nu nog word de Ypr 765 gebuikt tijdens de oorlog in de Ukraïne. 

Een ander bekend voertuig dat in gebruik is geweest bij de Koninklijke Landmacht en nog steeds in gebruik is bij de Us Army is de M109-houwitzer. Bij de Us Army is momenteel de M109A6 Paladin en de M109A7 howitzer in gebruik. 

Op dit moment wel een van de meest bekende houwitzers is denk ik wel de Panzerhaubitze 2000 of te wel de

Pzh 2000 Gemechaniseerde Houwitzer, geproduceerd door Kmw (Krauss-MaffeiWegmann) is dit zeer goede voertuig in gebruik bij een groot aantal landen.