Voertuigen algemeen

Via deze pagina kunt u informatie vinden over verschillende voertuigen. Naast de M270 Mlrs, Leopard genietank en Leopard 2 gevechtstank. Worden vele andere type(n) voertuigen behandeld. Let op deze pagina is nog in bewerking.

Informatie over de M270 Multiple Launch Rocket System (Mlrs) vind u op deze pagina. Naast wat informatie over de Mlrs is er ook een beetje informatie over de Mars (Mittleres Artillerie Raketen System) te vinden. Voor een heel mooi fotoalbum met vele foto's van de M270, M270B1, M270A1 en Mars verwijs ik u graag naar de pagina Fotogalerij voertuigen.

De Leopard 1 genietank, een van de vele varianten van de Leopard 1 familie komt natuurlijk ook voor op deze website. Naast de Leopard 1 genietank informatiepagina, kunt u hier een uitgebreid fotoalbum vinden over dit prachtige voertuig in nederlandse dienst. Duitsland en België maken (nog) gebruik van dit toch al oudere voertuig. Een fotoalbum over de Pionierpanzer Dachs is uiteraard ook op deze pagina aanwezig, net als de genietank in België.

Wie kent hem nog, de goede oude Ypr-765. Helaas op de Bdr variant na ook alweer een paar jaar geleden buiten dienst gesteld bij de Kl. Via de volgende link kunt u informatie vinden over het in mijn ogen nog steeds prachtige voertuig. Zelfs nu nog word de Ypr 765 gebuikt tijdens de oorlog in de Ukraïne. Voor meer informatie klik hier.

Een ander bekend voertuig dat in gebruik is geweest bij de Koninklijke Landmacht en nog steeds in gebruik is bij de Us Army is de M109-houwitzer. Bij de Us Army is momenteel de M109A6 Paladin en de M109A7 howitzer in gebruik. Voor meer informatie over de M109-houwitzer kunt u hier klikken.

Op dit moment wel een van de meest bekende houwitzers is denk ik wel de Panzerhaubitze 2000 of te wel de

Pzh 2000 Gemechaniseerde Houwitzer, geproduceerd door Kmw (Krauss-MaffeiWegmann) is dit zeer goede voertuig in gebruik bij een groot aantal landen. Voor meer informatie over de Pzh 2000 kunt u hier klikken.