Opposing Forces een speciale eenheid...

Een speciale eenheid binnen de Us Army (Jmrc) is toch wel de Opposing Forces.

Deze eenheid is uitgerust met eigen voertuigen en heeft dan ook een ander soort camouflage vergeleken met de "standaard" voertuigen.

De eenheid fungeert als oefenvijand voor de oefenende eenheden in Hohenfels.

 

Op deze manier word natuurlijk een meer realistisch beeld geschept. Voertuigen in gebruik bij de Opfor zijn onder meer omgebouwde M113 en Hmmwv voertuigen.

 

Maar ook zoals te zien is in het fotoalbum M1075 Pls en M984 fuel trucks. En ga zo maar door.

In het fotoalbum vind u een aantal verschillende voertuigen in gebruik bij deze speciale eenheid. De soldaten bij deze eenheid dragen zwarte uniformen en er zijn zelf "special forces" soldaten aanwezig.

Dit zijn natuurlijk geen echte commando's, maar ze zijn wel getraind om tijdens oefeningen sabotagedaden bijvoorbeeld te plegen tijdens een oefening. De voertuigen zoals de Vismod simuleren een aantal russisiche typen voertuigen.

Op de foto rechts is een Bmp 2 te zien. Zoals te zien is is op grotere afstand enigzins een gelijkenis tussen beide voertuigen.

De Vismod is een omgebouwde M113. Aan het onderstel is deze nog duidelijk herkenbaar. De opbouw daar en tegen is compleet veranderd. De Vismod simuleert een Bmp 2 tijdens oefeningen om de eenheden een zo realistisch mogelijke vijand te geven. (Foto links)