Fotogalerij: Leopard 2 familie

In de fotogalerij van de Leopard 2 familie gaan we op jacht naar de verschillende type(n) Leopard 2 gevechtstanks en de familieleden zoals de Buffel bergingstank, en de Leguaan (Leguan) brugleggende tank en natuurlijk de Kodiak geniedoorbraaksysteem. Ook de Psb 2 (PanzerSchnellBrücke 2) komt aan bod.

In de jaren 1970 werd door Krauss-Maffei  de Leopard 2 ontwikkeld en in 1979 aan de Bundeswehr geleverd. Nederland volgde in 1981 met de invoering van de Leopard 2. Sinds 1979 is de Leopard 2 gevechtstank bij een groot aantal landen in gebruik of in gebruik geweest. In dit album tonen we een paar foto's van de Leopard 2 voorserie, deze staat in het museum in tank museum in saumur (muséedesblindésdeSaumur)in Frankrijk. In dit fotoalbum komt ook de Panzerschnellbrücke 2 (Psb2) voorbij, dit voertuig is nooit in dienst genomen en was te zien op de opendagen van de Koninklijke Landmacht in 2008.

In dit fotoalbum komen de Leopard 2a4 gevechtstank voorbij in gebruik bij Noorwegen en in gebruik geweest bij Duitsland en Nederland. De Leopard 2a4 van Duitsland en Nederland zijn samengevoegd in 1 album. Noorwegen staat in een apart fotoalbum.